Nowy piekarnik parowy CombiSteam SousVide od Electrolux
REKLAMA
REKLAMA
Piekarnik parowy CombiSteam SousVide EOB8956VAX przeznaczony jest do codziennego gotowania, kompatybilny z szufladą do pakowania próżniowego sprawdzi się w każdej kuchni.
REKLAMA
REKLAMA
W piekarniku CombiSteam SousVide można przyrządzać mięsa, ryby, owoce morza, warzywa, a ponadto owoce w niskiej temperaturze, przy udziale pary. Wcześniej zamarynowane i doprawione produkty należy zamknąć w woreczkach próżniowych za pomocą specjalnej szuflady - CombiVac. Tak przygotowane i przyrządzone potrawy charakteryzują się zacnym aromatem, odpowiednią konsystencją, a także zachowują większą ilości witam, minerałów i wartości odżywczych. Są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowe. Delikatny proces gotowania w niskiej temperaturze pozwala zachować produktom właściwą konsystencję, zapobiega ich przypadkowemu przypaleniu, przegotowaniu i wysuszaniu. Produkty przygotowywane w woreczkach próżniowych mogą być też wstępnie przygotowane w dowolnym czasie, przechowywane w próżniowych opakowaniach i ostatecznie przygotowane bezpośrednio przed podaniem. W ten sposób można oszczędzić dużo czasu oraz miejsca potrzebnego do przechowywania produktów spożywczych w lodówce.
Piekarnik posiada niezależnie funkcje parowe, w postaci gotowania na parze oraz pieczenia z udziałem pary w różnych proporcjach czasu, w zależności od oczekiwanego efektu, jak i rodzaju potrawy. Dodatkowo urządzenie ma standardowe funkcje pieczenia. Piekarnik został także wyposażony w zaawansowany, kolorowy, dotykowy wyświetlacz TFT z menu w języku polskim.
REKLAMA
REKLAMA
© Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A.